Efter önskemål från våra prenumeranter kommer nu EQverkstans material för årskurs 6 & 7 ut varannan vecka. Materialet innehåller lika mycket information, uppgifter och övningar som tidigare. Priset är samma som de övriga materialen - 960 kr per termin för ett riktigt gediget material. Välkommen som ny prenumerant!

Materialet är till för det första året med den nya klassen på den nya skolan - d v s årskurs 6 eller 7, beroende på när man byter skola i din kommun. Det första året på "högstadiet" är ett viktigt och spännande år! Det här är ett material som hjälper dig få en harmonisk och glad grupp att jobba med. 

Materialet sträcker sig över ett läsår och du får två olika temaområden per termin. Varje temaområde är uppbyggt runt 4 lektionstillfällen, alltså 8 lektioner per termin, där vi blandar teori och praktiska övningar. Förmodligen kommer du att behöva några fler tillfällen om du vill göra alla övningar. Varje utskick innehåller teori och praktiska övningar utifrån ett tema.

 

Temaområden och mål med lektionerna

TEMA FÖRSTA TERMINEN

1) BYGGA EN GO GRUPP 
Introduktion - Lära känna varandra - Samarbete

Genom olika samarbetsövningar och genom att lära känna varandra i klassen tränar vi på förmågor som är viktiga för att bli en riktigt bra klass. Att vilja förstå varandra och komma överens med varandra. 

För att må bra är det viktigt att trivas i sin klass.

2) GRUPPTEORI - Kompissnack om vänskap

Vi funderar över och tränar på sådant som är viktigt för att kunna få och behålla vänner. 

För att må bra är det viktigt att ha bra vänner.

 

TEMA ANDRA TERMINEN

3) KONFLIKTLÖSNING - Teori och praktik

Hitta bra sätt att lösa problem och konflikter.

För att må bra är det viktigt att ha "verktyg" för att kunna lösa problem och konflikter.

4) BOOSTING - PERSONLIG UTVECKLING
Vem är jag? Avslappning

För att lära känna sig själv bättre. Fundera över vem man är som person och bli lite tryggare med sig själv. Eleverna får träna på att berätta vad de tycker och tänker och stå för det, för att kunna fatta kloka beslut. De får också lära sig avslappning.

För att må bra är det viktigt att veta vem man är och känna att man duger som den man är.

 

Du får 8 utskick per termin, varannan vecka, för 960 SEK, moms tillkommer.

Prenumerationen för 6-7 materialet innehåller totalt 16 utskick, 8 per termin.

© Så länge skolan har en aktiv prenumeration på något av EQverkstans material har du rätt att kopiera materialet till din skola, men inte sprida prenumerationen till andra skolor eller ta med dig materialet om du byter skola eller arbetsplats.

Skriv ut ett   Informationsblad