Personbeskrivningar

F-3 materialet handlar om barnen i en blandad F-2 klass och situationer som de möter. Eftersom barnen har ett liv även utanför skolan förekommer ibland andra personer än de som går i klassen, till exempel mammor och pappor, far- eller morföräldrar, kompisar i fotbollslaget m.fl. 

Frontfigurerna är Tubben och Ebba. Här kommer lite "fakta" om olika personer i materialet. 

Tubben är sju år. Han är en glad kille som gillar när det händer saker. Han gillar inte att sitta stilla. Han älskar alla sorters djur och så älskar han dinosaurier. Han gillar fotboll och spelar i en riktig klubb. Tubben bor hos sin mamma, hans pappa bor i en annan stad. Tubben längtar ofta efter sin pappa. I Tubbens skola har man blandade klasser. Det tycker Tubben är bra för då får han gå i samma klass som sin coola bästis Ebba. 

Ebba är åtta år och kommer från en stor och bullrig familj. Hon har många syskon och dessutom hundar, katter och akvariefiskar. Hon är lång, ett helt huvud längre än Tubben. Ebba är skrattig och skuttig i kroppen, och oftast snäll mot alla. Hon tycker helt enkelt att det mesta är roligt. Ebba älskar sina djur och gillar att greja med dem. Hon tycker till och med om att rasta hundarna när det regnar. 

Esmeralda, Bea och Mimmi är tre tjejer som går i trean. De är alltid tillsammans, nästan aldrig en och en. De tycker att Tubben är gullig. Ibland retar de honom och då går det ofta lite för långt. Annars är de för det mesta snälla. Ibland kommer de till Ebba och är med henne och hundarna. Då brukar Tubben också få vara med. 

Teodor går också i trean. Han och Tubben brukar va ibland på rasterna. Båda gillar Pokemon. 

Felix, Teodor A och Muhamed är tre killar som går i klassen. De är de snabbaste i hela klassen. Alltid först ut på rast och ska de springa på gympan så vinner de jämt. I alla fall Teodor A och Muhamed. 

Isabella går i klassen och hittills vet vi inte mer om henne än att hon har ett nytt fint pennskrin.