ÅsaMia

Jag har arbetat med barn och ungdomar sedan 1985, på förskola och fritidsgård i Stockholm, förskola och kyrka i Dalarna, fritids och förskola i Dalsland och skola och socialtjänst i Västra Götaland. "Unga utanför" har alltid engagerat mig och jag har arbetat i ett samarbetsprojekt med stöd från socialdepartementet i Dalarna, varit familjerådslagssamordnare inom socialtjänsten i Västra Götaland och även blivit inköpt av socialtjänsten för att arbeta med en tjejgrupp. 

Min teoretiska kompetens är en 4-årig beteendevetenskaplig utbildning med inriktning mot barn och ungdomar, där det bl.a. ingår socialpsykologi, arbete med socialt utsatta barn och yrkesmässig handledning. I botten har jag också en 2-årig fritidsledarutbildning som jag gick på Lidingö Folkhögskola med friluftsliv och livsåskådning som profil. 

Grunden för konceptet EQverkstan är ett projekt i socialtjänstens regi 2001-2004 som kallades Compass. Vi arbetade förebyggande mot mobbning, främlingsfientlighet och droger i Lidköpings kommun och målgruppen var åk 3-9. Projektet handlade bland annat om att stärka elevernas självkänsla, utveckla den empatiska förmågan och förmågan att fatta självständiga beslut. Utifrån de erfarenheter och den kunskap jag samlade på mig under projekttiden, startade jag EQverkstan AB.

Numera delar jag min tid mellan EQverkstan och att arbeta som skolkurator. Jag är även gruppledare för föräldraträffarna ABC.

Med vänlig hälsning
ÅsaMia Alteryd    


   © EQverkstan     info@eqverkstan.se     tfn: 0731-821965     www.eqverkstan.se